Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Austerlitz

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Austerlitz leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 5.50 dH in Austerlitz.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid AusterlitzTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3711
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Austerlitz

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of veel schoonmaakproducten nodig? Veel woningeigenaren plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Zeist vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Austerlitz was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Austerlitz?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Austerlitz. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Austerlitz heeft een waterhardheid van 5.50. Dit houdt in zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Austerlitz

De waterhardheid van het drinkwater in Austerlitz ligt op ong. 5.50 dH. Dit betekent dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-austerlitz-3711

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 5
 • Digisoft EC-500
 • General electric GE-26HI
 • Kinetico Premier Maxi
 • Erie Slimline Eco30

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Austerlitz reduceer je de dH waarde van 5.50 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Austerlitz.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot zo’n €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €650, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2225 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Austerlitz.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1140
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudRond de €80 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €190
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Austerlitz?
De hardheid van het leidingwater in Austerlitz is gemiddeld 5.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Austerlitz.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie