Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aartrijke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Aartrijke heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Aartrijke.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid AartrijkeWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8211
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Aartrijke

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Vlamingen nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Zedelgem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Aartrijke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Aartrijke?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Aartrijke. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Aartrijke heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Aartrijke

De waterhardheid van het drinkwater in Aartrijke bedraagt circa 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-aartrijke-8211

Veel gekozen merken

 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aartrijke voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Aartrijke.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €830 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Aartrijke.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Mechanische waterontharderRond de €820
Elektronische waterontharderRond de €1000
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €110 p/jaar
InstallatieCirca €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Aartrijke?
De hardheid van het leidingwater in Aartrijke ligt op 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een minder droge huid, smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Aartrijke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie