Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Veldegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Veldegem heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je handige informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Veldegem.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VeldegemHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8210
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Veldegem

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of eindeloos schoonmaken? Steeds meer Vlamingen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid na bad of douche en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Zedelgem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Veldegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Veldegem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Veldegem. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Veldegem heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Veldegem

De waterhardheid van het leidingwater in Veldegem is 8,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-veldegem-8210

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veldegem voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Veldegem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot wel €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €750, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1175 en €1950 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Veldegem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudCirca €115 p/jaar
MontagekostenC.a. €220
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Veldegem?
De waterhardheid in Veldegem ligt op 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Veldegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie