Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Loppem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Loppem leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Loppem.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalkstrepen op ramen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LoppemWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8210
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Loppem

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of minder lekker water uit de kraan? Meer en meer woningeigenaren bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Zedelgem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Loppem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Loppem?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Loppem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Loppem ontvangt een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Loppem

De waterhardheid van het water in Loppem bedraagt ongeveer 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-loppem-8210

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • North Star 11UD

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loppem reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Loppem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Loppem.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel merken, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektrische waterontharderC.a. €910
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €95 per beurt
MontagekostenVanaf €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Loppem?
De waterhardheid in Loppem is gemiddeld 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Loppem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie