Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ooike

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Ooike resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Ooike.
 • Dit kan leiden tot issues zoals strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OoikeWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ooike

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep Vlamingen plaatsen een professionele waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Wortegem-Petegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Ooike hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ooike?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Ooike. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ooike zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ooike

De waterhardheid van het leidingwater in Ooike is om en nabij de 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-ooike-9790

Vaak gekozen modellen

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L
 • Waterboss 700 CWB700n

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ooike reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ooike.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2200 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Ooike.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Mechanische waterontharderCirca €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €1090
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudC.a. €85 op jaarbasis
MontageBegint bij €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Ooike?
De waterhardheid in Ooike ligt op 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ooike.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie