Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moregem

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Moregem leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je waardevolle info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Moregem.
 • Dit kan leiden tot situaties als strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €260 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MoregemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Moregem

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Wortegem-Petegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Moregem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Moregem?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Moregem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Moregem heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Moregem

De waterhardheid van het drinkwater in Moregem bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-moregem-9790

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moregem voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Moregem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1950 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Moregem.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Elektronische waterontharderC.a. €1140
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €120 op jaarbasis
InstallatieRond de €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Moregem?
De hardheid in Moregem bedraagt 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Moregem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie