Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wortegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wortegem maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Wortegem.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WortegemTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Wortegem

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal Belgen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Wortegem-Petegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wortegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wortegem?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wortegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wortegem ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wortegem

De waterhardheid van het water in Wortegem bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wortegem-9790

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wortegem reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wortegem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot wel €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €770, zonder installeren. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1300 en €2025 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Wortegem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Mechanische waterontharderVanaf €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1000
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €80 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Wortegem?
De hardheid in Wortegem komt uit op ong. 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wortegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie