Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Petegem-Aan-De-Schelde

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Petegem-Aan-De-Schelde resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je bruikbare info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Petegem-Aan-De-Schelde.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Petegem-Aan-De-ScheldeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode9790
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Petegem-Aan-De-Schelde

Heb je last van een droge huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groot deel van de huishoudens kiezen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Wortegem-Petegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Petegem-Aan-De-Schelde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Petegem-Aan-De-Schelde?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Petegem-Aan-De-Schelde. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Petegem-Aan-De-Schelde kent een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Petegem-Aan-De-Schelde

De waterhardheid van het leidingwater in Petegem-Aan-De-Schelde bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-petegem-aan-de-schelde-9790

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Petegem-Aan-De-Schelde verklein je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Petegem-Aan-De-Schelde.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen beginnen bij €670, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1175 en €1800 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Petegem-Aan-De-Schelde.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog installatiebedrijven, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €970
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €105 p/jaar
MontagekostenVanaf €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Petegem-Aan-De-Schelde?
De hardheid van het leidingwater in Petegem-Aan-De-Schelde is circa 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een fijne douchebeurt, smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Petegem-Aan-De-Schelde.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie