Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostknollendam

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Oostknollendam heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Oostknollendam.
 • Dit is de oorsprong van problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €305 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OostknollendamWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1534
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Oostknollendam

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Wormerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oostknollendam gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oostknollendam?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oostknollendam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oostknollendam kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oostknollendam

De waterhardheid van het leidingwater in Oostknollendam bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oostknollendam-1534

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Culligan Global Cabinet
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostknollendam verklein je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oostknollendam.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2075 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oostknollendam.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Mechanische waterontharderV.a €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €940
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €160 p/jaar
MontagekostenRond de €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oostknollendam?
De waterhardheid in Oostknollendam ligt op 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oostknollendam.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie