Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wormer

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Wormer maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Wormer.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WormerZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wormer

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Wormerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wormer wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wormer?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wormer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wormer heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Wormer

De waterhardheid van het leidingwater in Wormer bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wormer-1531

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • General electric GE-45HF
 • Erie Slimline Eco8

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wormer reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wormer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €105 voor magnetische ontharders tot ruim €1750 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €730, zonder installeren. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €1950 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Wormer.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektronische waterontharderV.a €1040
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €80 op jaarbasis
MontagekostenV.a €270
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wormer?
De hardheid van het water in Wormer is circa 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wormer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie