Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijdewormer

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Wijdewormer maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Wijdewormer.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WijdewormerHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1456
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wijdewormer

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Wormerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wijdewormer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijdewormer?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wijdewormer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wijdewormer heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wijdewormer

De waterhardheid van het drinkwater in Wijdewormer ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wijdewormer-1456

Bekende modellen en merken

 • Bayard Tenera 14
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Boshuis Duolux plus 200
 • BWT AQA smart C

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijdewormer verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wijdewormer.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €660, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1375 en €2050 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wijdewormer.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderC.a. €890
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €85 p/jaar
MontageVanaf €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wijdewormer?
De hardheid van het leidingwater in Wijdewormer ligt op 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijdewormer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie