Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Blaasveld

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,02 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Blaasveld resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 9,02 dH in Blaasveld.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaakwerk en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BlaasveldHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode2830
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid9,02 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Blaasveld

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Willebroek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Blaasveld hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Blaasveld?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Blaasveld. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Blaasveld kent een waterhardheid van 9,02. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Blaasveld

De waterhardheid van het drinkwater in Blaasveld is om en nabij de 9,02 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,02 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,69 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-blaasveld-2830

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Blaasveld reduceer je de dH waarde van 9,02 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Blaasveld.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1850 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1850 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Blaasveld.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektrische waterontharderV.a €970
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €120 p/jaar
MontageRond de €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Blaasveld?
De waterhardheid in Blaasveld komt uit op ong. 9,02 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Blaasveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie