Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tisselt

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,02 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Tisselt maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9,02 dH in Tisselt.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid TisseltHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode2830
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid9,02 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Tisselt

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep mensen kiezen een professionele waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Willebroek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Tisselt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tisselt?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Tisselt. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Tisselt kent een waterhardheid van 9,02. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Tisselt

De waterhardheid van het water in Tisselt ligt op ong. 9,02 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,02 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,69 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-tisselt-2830

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Tisselt minimaliseer je de dH waarde van 9,02 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tisselt.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders tot wel €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €750 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €1800 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Tisselt.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderC.a. €1110
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €95 per jaar
InstallatiekostenV.a €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Tisselt?
De waterhardheid in Tisselt is grofweg 9,02 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tisselt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie