Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bonheiden

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Bonheiden heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Bonheiden.
 • Dit kan zorgen voor problemen als bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BonheidenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBonheiden
Postcode2820
Gem. Gasverbruik M33.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5950 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bonheiden

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of strepen op de ramen? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Bonheiden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Bonheiden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bonheiden?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bonheiden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bonheiden zit met een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bonheiden

De waterhardheid van het drinkwater in Bonheiden is ongeveer 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bonheiden-2820

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Remon Waterontharders Kama
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Boshuis Duolux plus 100

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bonheiden minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €760.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bonheiden.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1625 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2025 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterverzachter in Bonheiden.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Mechanische waterontharderC.a. €680
Elektrische waterontharderBegint bij €960
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €150 per 12 maanden
InstallatieCirca €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Bonheiden?
De waterhardheid in Bonheiden is circa 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bonheiden.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie