Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heindonk

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9,02 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Heindonk maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je handige info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 9,02 dH in Heindonk.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HeindonkHoe werkt het?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode2830
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid9,02 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heindonk

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of aanslag op servies? Een groeiend aantal woningeigenaren installeren een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Willebroek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Heindonk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heindonk?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Heindonk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heindonk heeft een gemeten waterhardheid van 9,02. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heindonk

De waterhardheid van het water in Heindonk is 9,02 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,02 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,69 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heindonk-2830

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heindonk minimaliseer je de dH waarde van 9,02 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heindonk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €700, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €1700 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Heindonk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en direct specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €790
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €940
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €160 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Heindonk?
De hardheid van het water in Heindonk ligt op 9,02 dH. De meting in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heindonk.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie