Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tinte

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Tinte heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Tinte.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als een irriterende huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid TinteHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tinte

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of bittere thee en koffie? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Westvoorne werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tinte hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tinte?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Tinte. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Tinte heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Tinte

De waterhardheid van het leidingwater in Tinte ligt op ong. 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tinte-3234

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Lubron Softstar SXT2
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tinte reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tinte.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €770, excl. installatie. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Tinte.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Mechanische waterontharderRond de €890
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1010
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €100 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Tinte?
De hardheid van het water in Tinte schatten we op 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tinte.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie