Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostvoorne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oostvoorne leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Oostvoorne.
 • Dit kan leiden tot issues zoals geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid OostvoorneHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oostvoorne

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of aanslag op servies? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Westvoorne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oostvoorne hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostvoorne?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oostvoorne. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oostvoorne heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oostvoorne

De waterhardheid van het drinkwater in Oostvoorne is om en nabij de 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oostvoorne-3233

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Euro Twin 10
 • BWT AQA life
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Atag Descale 10

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostvoorne reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oostvoorne.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €660, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €1975 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Oostvoorne.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1110
Onthardingszout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €145 (jaarbasis)
InstallatieRond de €180
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oostvoorne?
De hardheid van het kraanwater in Oostvoorne bedraagt 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oostvoorne.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie