Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rockanje

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Rockanje maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Rockanje.
 • Hierdoor ontstaan situaties als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid RockanjeWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3235
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rockanje

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Westvoorne opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rockanje wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rockanje?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Rockanje. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rockanje heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Rockanje

De waterhardheid van het leidingwater in Rockanje is 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-rockanje-3235

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Kinetico Essential 8
 • Erie Slimline Eco8
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rockanje verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rockanje.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1550 en €2150 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rockanje.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Waterontharder (elektrisch)V.a €930
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenC.a. €150 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rockanje?
De hardheid van het kraanwater in Rockanje is om en nabij de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rockanje.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie