Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westerlo

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,47 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Westerlo maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je praktische informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 10,47 dH in Westerlo.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WesterloTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode2260
Gem. Gasverbruik M33.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.6000 kWh
Gem. Waterhardheid10,47 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westerlo

Ben jij ook klaar met huidirritaties en kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer Belgen installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Westerlo zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Westerlo hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westerlo?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Westerlo. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Westerlo zit met een waterhardheid van 10,47. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Westerlo

De waterhardheid van het leidingwater in Westerlo is ongeveer 10,47 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,47 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-westerlo-2260

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Waterluxe Combi 25
 • Amysoft C-200

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westerlo reduceer je de dH waarde van 10,47 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Westerlo.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1725 incl. installatie. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Westerlo.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektronische waterontharderC.a. €1050
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €130 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Westerlo?
De hardheid in Westerlo is grofweg 10,47 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westerlo.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie