Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oevel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,47 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Oevel heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 10,47 dH in Oevel.
 • Dit is de oorsprong van situaties als droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OevelFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode2260
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid10,47 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Oevel

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en eindeloos schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters installeren een slimme waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Westerlo zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Oevel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oevel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Oevel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oevel heeft een geschatte waterhardheid van 10,47. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oevel

De waterhardheid van het drinkwater in Oevel is om en nabij de 10,47 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,47 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oevel-2260

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Kinetico Essential 17
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oevel verklein je de dH waarde van 10,47 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oevel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot wel €2150 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen starten bij €660 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1400 en €1825 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Oevel.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen snel modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Mechanische waterontharderV.a €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €970
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €90 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Oevel?
De hardheid van het water in Oevel is doorgaans 10,47 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oevel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie