Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zoerle-Parwijs

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,47 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Zoerle-Parwijs heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 10,47 dH in Zoerle-Parwijs.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Zoerle-ParwijsWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode2260
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid10,47 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zoerle-Parwijs

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en strepen op de ramen? Veel Vlamingen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Westerlo werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Zoerle-Parwijs hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zoerle-Parwijs?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zoerle-Parwijs. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zoerle-Parwijs heeft een waterhardheid van 10,47. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zoerle-Parwijs

De waterhardheid van het drinkwater in Zoerle-Parwijs bedraagt circa 10,47 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,47 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zoerle-parwijs-2260

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zoerle-Parwijs reduceert je de dH waarde van 10,47 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zoerle-Parwijs.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €800 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1325 en €1950 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Zoerle-Parwijs.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Waterontharder (elektronisch)Rond de €960
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €130 per beurt
MontageBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Zoerle-Parwijs?
De hardheid van het kraanwater in Zoerle-Parwijs is circa 10,47 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zoerle-Parwijs.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie