Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Olen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Olen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Olen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid OlenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteOlen
Postcode2250
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5950 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Olen

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat huizenbezitters nemen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Olen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Olen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Olen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Olen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Olen kent een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Olen

De waterhardheid van het drinkwater in Olen is ongeveer 11,20 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-olen-2250

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Erie Maxima Eco32
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Waterluxe Combi 12
 • Amysoft C-100

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Olen verklein je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Olen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1175 en €2200 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Olen.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1030
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €90 per jaar
InstallatieCirca €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Olen?
De hardheid van het water in Olen is om en nabij de 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Olen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie