Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herten

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 25,77 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Herten heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je belangrijke info aangaande waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 25,77 dH in Herten.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HertenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3831
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid25,77 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Herten

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Wellen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Herten heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Herten?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Herten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Herten heeft een waterhardheid van 25,77. Dit staat voor Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Herten

De waterhardheid van het water in Herten is om en nabij de 25,77 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 25,77 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,39 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herten-3831

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Herten reduceert je de dH waarde van 25,77 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Herten.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2050 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Herten.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Elektrische waterontharderRond de €1090
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudV.a €120 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Herten?
De waterhardheid in Herten is circa 25,77 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Herten.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie