Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ulbeek

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 25,77 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Ulbeek heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 25,77 dH in Ulbeek.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als eczeem klachten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €260 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid UlbeekHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3832
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid25,77 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ulbeek

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en veel schoonmaakwerk? Steeds meer Vlamingen plaatsen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Wellen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Ulbeek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ulbeek?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Ulbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ulbeek heeft een geschatte waterhardheid van 25,77. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ulbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Ulbeek bedraagt ongeveer 25,77 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 25,77 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,39 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ulbeek-3832

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ulbeek verklein je de dH waarde van 25,77 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ulbeek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1650 en €1950 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Ulbeek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Waterontharder (elektrisch)V.a €1170
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €85 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Ulbeek?
De hardheid van het leidingwater in Ulbeek is plus minus 25,77 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ulbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie