Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berlingen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 25,77 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Berlingen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 25,77 dH in Berlingen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BerlingenZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3830
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid25,77 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Berlingen

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Wellen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Berlingen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Berlingen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Berlingen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Berlingen kent een waterhardheid van 25,77. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Berlingen

De waterhardheid van het drinkwater in Berlingen bedraagt ongeveer 25,77 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 25,77 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 73,39 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-berlingen-3830

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Berlingen verklein je de dH waarde van 25,77 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Berlingen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €760, exclusief installatiekosten. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1775 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Berlingen.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €135 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Berlingen?
De waterhardheid in Berlingen bedraagt 25,77 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Berlingen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie