Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waregem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Waregem heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Waregem.
 • Dit is de oorsprong van problemen als droog haar na het douchen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WaregemTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8790
Gem. Gasverbruik M33.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Waregem

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of extra zeep en shampoo nodig? Steeds meer Vlamingen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Waregem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Waregem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Waregem?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Waregem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Waregem heeft een geschatte waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Waregem

De waterhardheid van het water in Waregem is ongeveer 14,00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-waregem-8790

Veel gekozen merken

 • North Star 17UD
 • Watergenius HWS 2500
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Delta Onega
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waregem reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Waregem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €680, zonder installeren. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1275 en €1950 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Waregem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Elektrische waterontharderV.a €940
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Waregem?
De waterhardheid in Waregem bedraagt 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Waregem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie