Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Desselgem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Desselgem heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Desselgem.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DesselgemHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8792
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Desselgem

Ben jij ook klaar met een droge huid of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Waregem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Desselgem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Desselgem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Desselgem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Desselgem kent een waterhardheid van 14,00. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Desselgem

De waterhardheid van het drinkwater in Desselgem is 14,00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-desselgem-8792

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Desselgem minimaliseer je de dH waarde van 14,00 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Desselgem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot wel €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2250 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Desselgem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten modellen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Mechanische waterontharderRond de €770
Elektronische waterontharderV.a €1190
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €105 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Desselgem?
De hardheid in Desselgem is plus minus 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Desselgem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie