Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wingene

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Wingene zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je nuttige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Wingene.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WingeneFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWingene
Postcode8750
Gem. Gasverbruik M33.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4250 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere stookkosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wingene

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Wingene opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wingene heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wingene?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Wingene. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wingene ontvangt een waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wingene

De waterhardheid van het leidingwater in Wingene is om en nabij de 8,40 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-wingene-8750

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • North Star 40ED
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Atag Descale 10
 • Delta Escalda
 • Erie Maxima Eco26

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wingene reduceer je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wingene.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1525 en €2000 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Wingene.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos monteurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektrisch)Circa €1080
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €125 per jaar
MontageBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Wingene?
De waterhardheid in Wingene is ongeveer 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wingene.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie