Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meulebeke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Meulebeke maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Meulebeke.
 • Hierdoor ontstaan situaties als bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid MeulebekeHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMeulebeke
Postcode8760
Gem. Gasverbruik M33.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Meulebeke

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Meulebeke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Meulebeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Meulebeke?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Meulebeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Meulebeke heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Meulebeke

De waterhardheid van het drinkwater in Meulebeke is om en nabij de 14,00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meulebeke-8760

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 9UD
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Atag Descale 20
 • Delta Isera
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meulebeke reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meulebeke.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €75 voor magnetische ontharders tot zo’n €2275 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1425 en €1850 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Meulebeke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderV.a €720
Elektronische waterontharderVanaf €1030
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudC.a. €110 per jaar
PlaatsingskostenV.a €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Meulebeke?
De waterhardheid in Meulebeke is grofweg 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meulebeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie