Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostrozebeke

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Oostrozebeke heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Oostrozebeke.
 • Dit is de oorsprong van onder andere minder lekker water en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OostrozebekeFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostrozebeke
Postcode8780
Gem. Gasverbruik M33.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oostrozebeke

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of kalk op de lak van de auto? Veel huishoudens installeren een handige waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Oostrozebeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Oostrozebeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostrozebeke?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Oostrozebeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oostrozebeke heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oostrozebeke

De waterhardheid van het drinkwater in Oostrozebeke bedraagt ongeveer 14,00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oostrozebeke-8780

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 14UD
 • Watergenius HWS 1500
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Delta Mosela
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostrozebeke verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oostrozebeke.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €1700 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Oostrozebeke.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderBegint bij €710
Elektronische waterontharderV.a €1040
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenCirca €135 op jaarbasis
MontageV.a €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Oostrozebeke?
De hardheid in Oostrozebeke is grofweg 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oostrozebeke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie