Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beveren

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Beveren leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je nuttige info info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Beveren.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BeverenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8791
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Beveren

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer Vlamingen installeren een elektrische waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Waregem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Beveren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beveren?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Beveren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Beveren heeft een geschatte waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Beveren

De waterhardheid van het drinkwater in Beveren bedraagt ongeveer 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-beveren-8791

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beveren minimaliseer je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Beveren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders starten bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1625 en €1700 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Beveren.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos snel monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Mechanische waterontharderBegint bij €650
Elektronische waterontharderRond de €1100
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudRond de €85 per jaar
PlaatsingVanaf €190
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Beveren?
De waterhardheid in Beveren is grofweg 14,00 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beveren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie