Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Eloois-Vijve

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Eloois-Vijve leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Sint-Eloois-Vijve.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint-Eloois-VijveWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode8793
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Eloois-Vijve

Heb je last van huidirritaties en aanslag op servies? Veel Belgen plaatsen een elektrische waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Waregem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Eloois-Vijve heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Eloois-Vijve?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Eloois-Vijve. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Eloois-Vijve ontvangt een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Eloois-Vijve

De waterhardheid van het water in Sint-Eloois-Vijve is 14,00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-eloois-vijve-8793

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Eloois-Vijve minimaliseer je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Eloois-Vijve.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1950 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Eloois-Vijve.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €900
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudRond de €85 per jaar
MontagekostenV.a €260
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Eloois-Vijve?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Eloois-Vijve is ongeveer 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Eloois-Vijve.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie