Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ruiselede

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ruiselede leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je bruikbare info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Ruiselede.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RuiseledeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRuiselede
Postcode8755
Gem. Gasverbruik M33.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ruiselede

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat mensen nemen een elektrische waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Ruiselede werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Ruiselede wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ruiselede?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ruiselede. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ruiselede zit met een waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ruiselede

De waterhardheid van het water in Ruiselede bedraagt ongeveer 14,00 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ruiselede-8755

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • North Star Okosoft 35
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Atag Descale 15
 • Delta Garona
 • Erie Maxima Eco32

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ruiselede reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ruiselede.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2000 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Ruiselede.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Mechanische waterontharderRond de €880
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €960
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €155 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €200
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Ruiselede?
De hardheid van het leidingwater in Ruiselede ligt op 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ruiselede.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie