Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ingelmunster

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ingelmunster heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Ingelmunster.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid IngelmunsterWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIngelmunster
Postcode8770
Gem. Gasverbruik M33.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ingelmunster

Heb je last van geïrriteerde huid of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huishoudens lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ingelmunster zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Ingelmunster was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ingelmunster?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ingelmunster. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ingelmunster heeft een waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ingelmunster

De waterhardheid van het drinkwater in Ingelmunster is om en nabij de 14,00 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ingelmunster-8770

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • North Star 11UD
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Atag Descale 30
 • Delta Morava
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ingelmunster verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ingelmunster.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1625 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €670, excl. installatie. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1475 en €2075 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ingelmunster.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektrische waterontharderBegint bij €990
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €150 per jaar
InstallatiekostenRond de €220
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Ingelmunster?
De waterhardheid in Ingelmunster komt uit op ong. 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ingelmunster.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie