Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waspik

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Waspik maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.89 dH in Waspik.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WaspikHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5165
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Waspik

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Waalwijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Waspik heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Waspik?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Waspik. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Waspik ontvangt een waterhardheid van 6.89. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Waspik

De waterhardheid van het water in Waspik ligt op ong. 6.89 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-waspik-5165

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-200
 • Boshuis Twin
 • Kinetico Essential 8
 • BWT AQA Perla 10
 • BWT AQA Perla 20

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waspik reduceert je de dH waarde van 6.89 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Waspik.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €750, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1275 en €2250 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Waspik.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €1210
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €110 p/jaar
MontageBegint bij €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Waspik?
De hardheid van het leidingwater in Waspik ligt rond de 6.89 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waspik.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie