Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sprang-Capelle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.89 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Sprang-Capelle heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.89 dH in Sprang-Capelle.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Sprang-CapelleTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5160
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sprang-Capelle

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Waalwijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sprang-Capelle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sprang-Capelle?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Sprang-Capelle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sprang-Capelle kent een waterhardheid van 6.89. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sprang-Capelle

De waterhardheid van het water in Sprang-Capelle is ongeveer 6.89 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sprang-capelle-5160

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • AEG 26 L
 • BWT AQA smart C
 • Kinetico Ergo 18
 • BWC Omega Jubileum 400
 • 038waterontharder Compact 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sprang-Capelle verklein je de dH waarde van 6.89 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sprang-Capelle.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1150 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Sprang-Capelle.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel vakmannen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1120
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €95 per jaar
InstallatieC.a. €170
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sprang-Capelle?
De waterhardheid in Sprang-Capelle is ongeveer 6.89 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sprang-Capelle.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie