Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vleteren

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Vleteren heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je praktische informatie over de waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Vleteren.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld geïrriteerde huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid VleterenFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode8640
Gem. Gasverbruik M33.340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5700 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Vleteren

Heb je last van een irriterende huid en kalk op de lak van de auto? Veel woningeigenaren kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Vleteren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vleteren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vleteren?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vleteren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vleteren heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Vleteren

De waterhardheid van het leidingwater in Vleteren ligt op ong. 22,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vleteren-8640

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Mooiwater Medium+
 • Remon Waterontharders Neva
 • Apic Heracles
 • Calex Calex 11
 • Erie Slimline Eco11

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vleteren voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vleteren.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €770, zonder installeren. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €2175 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Vleteren.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderCirca €700
Waterontharder (elektrisch)Circa €940
Reinigingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Vleteren?
De hardheid van het kraanwater in Vleteren komt uit op ong. 22,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vleteren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie