Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westvleteren

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Westvleteren zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Westvleteren.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WestvleterenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode8640
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Westvleteren

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Vlamingen kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Vleteren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Westvleteren wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westvleteren?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Westvleteren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Westvleteren heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Westvleteren

De waterhardheid van het water in Westvleteren bedraagt circa 22,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-westvleteren-8640

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westvleteren reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Westvleteren.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1525 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €810, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1350 en €1850 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Westvleteren.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1150
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €110 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Westvleteren?
De hardheid van het kraanwater in Westvleteren schatten we op 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Westvleteren.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie