Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostvleteren

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oostvleteren maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Oostvleteren.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OostvleterenFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode8640
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oostvleteren

Heb je last van droog haar na het douchen of kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Vleteren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Oostvleteren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oostvleteren?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Oostvleteren. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oostvleteren zit met een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een besparing op de energierekening, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oostvleteren

De waterhardheid van het drinkwater in Oostvleteren bedraagt circa 22,40 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oostvleteren-8640

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oostvleteren voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oostvleteren.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1100 en €1750 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Oostvleteren.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderCirca €1080
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €105 per jaar
InstallatieV.a €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Oostvleteren?
De waterhardheid in Oostvleteren is plus minus 22,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een minder droge huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oostvleteren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie