Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Woesten

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Woesten resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je waardevolle informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Woesten.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €260 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WoestenHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode8640
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Woesten

Heb je last van een irriterende huid en/of aanslag op servies? Veel woningeigenaren installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Vleteren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Woesten wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Woesten?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Woesten. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Woesten heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Woesten

De waterhardheid van het drinkwater in Woesten is ongeveer 22,40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-woesten-8640

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Woesten reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Woesten.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers starten bij €710, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1575 en €2150 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Woesten.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel modellen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Mechanische waterontharderRond de €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1070
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €100 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Woesten?
De waterhardheid in Woesten ligt op 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woesten.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie