Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Borgercompagnie

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Borgercompagnie heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs vind je bruikbare info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Borgercompagnie.
 • Hierdoor ontstaan onder andere apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BorgercompagnieHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Borgercompagnie

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Veendam kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Borgercompagnie heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Borgercompagnie?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Borgercompagnie. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Borgercompagnie ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Borgercompagnie

De waterhardheid van het drinkwater in Borgercompagnie is ongeveer 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-borgercompagnie-9631

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Waterluxe Duo 12
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Watercompany Softflow 9

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Borgercompagnie minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Borgercompagnie.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1350 en €1950 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Borgercompagnie.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk snel installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektronisch)Circa €1180
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €115 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Borgercompagnie?
De hardheid van het leidingwater in Borgercompagnie ligt rond de 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Borgercompagnie.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie