Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wildervank

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Wildervank heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je handige info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Wildervank.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WildervankHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9648
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wildervank

Heb je last van verstopte leidingen en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Veendam zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wildervank was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wildervank?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wildervank. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wildervank heeft een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energiekosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wildervank

De waterhardheid van het drinkwater in Wildervank bedraagt circa 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wildervank-9648

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Duo 7
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Boshuis Duolux plus 150

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wildervank voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wildervank.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €70 voor magnetische ontharders tot een slordige €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €660, exclusief installatiekosten. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €2150 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Wildervank.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1190
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €80 op jaarbasis
InstallatieRond de €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Wildervank?
De waterhardheid in Wildervank schatten we op 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wildervank.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie