Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tielt

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Tielt zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Tielt.
 • Dit kan zorgen voor onder andere koffie thee dat bitter smaakt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TieltTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gem. Gasverbruik M33.375 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4000 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tielt

Zit jij thuis ook met een droge huid of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Tielt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Tielt heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tielt?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Tielt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tielt heeft een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Tielt

De waterhardheid van het water in Tielt is om en nabij de 8,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-tielt-8700

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • North Star 11ED
 • Waterboss 900
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Delta Arenal
 • Erie Softline Eco20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tielt minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Tielt.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1625 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1850 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Tielt.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Mechanische waterontharderV.a €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1160
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €90 per beurt
InstallatieRond de €230
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Tielt?
De hardheid van het kraanwater in Tielt is ongeveer 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tielt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie