Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schuiferskapelle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Schuiferskapelle heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Schuiferskapelle.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €210 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SchuiferskapelleHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Schuiferskapelle

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer woningeigenaren nemen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Tielt vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Schuiferskapelle hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schuiferskapelle?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Schuiferskapelle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Schuiferskapelle heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Schuiferskapelle

De waterhardheid van het water in Schuiferskapelle bedraagt ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-schuiferskapelle-8700

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schuiferskapelle verklein je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Schuiferskapelle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €730, zonder installeren. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €1850 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Schuiferskapelle.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Elektronische waterontharderCirca €1200
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €120 per beurt
MontagekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Schuiferskapelle?
De waterhardheid in Schuiferskapelle ligt rond de 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Schuiferskapelle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie