Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kanegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Kanegem leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je uitgebreide info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Kanegem.
 • Dit kan zorgen voor problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €310 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KanegemHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kanegem

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Tielt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kanegem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kanegem?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kanegem. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kanegem ontvangt een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kanegem

De waterhardheid van het water in Kanegem is ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kanegem-8700

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kanegem reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kanegem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1350 en €1700 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Kanegem.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos snel modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1010
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €115 p/jaar
PlaatsingC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kanegem?
De waterhardheid in Kanegem bedraagt 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kanegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie