Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aarsele

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Aarsele maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je handige info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Aarsele.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €325 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid AarseleTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Aarsele

Heb je last van huidirritaties of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat woningeigenaren installeren een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Tielt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Aarsele heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Aarsele?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Aarsele. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aarsele heeft een waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Aarsele

De waterhardheid van het drinkwater in Aarsele is om en nabij de 8,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-aarsele-8700

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Aarsele voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Aarsele.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €115 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2050 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1425 en €2025 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Aarsele.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €1120
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudCirca €145 per 12 maanden
MontagekostenRond de €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Aarsele?
De hardheid in Aarsele is om en nabij de 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. een minder droge huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Aarsele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie