Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Duisburg

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 21,84 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Duisburg zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 21,84 dH in Duisburg.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals droog haar na het douchen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid DuisburgWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTervuren
Postcode3080
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Duisburg

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Tervuren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Duisburg heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Duisburg?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Duisburg. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Duisburg heeft een waterhardheid van 21,84. Samengevat: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Duisburg

De waterhardheid van het leidingwater in Duisburg is 21,84 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-duisburg-3080

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Duisburg reduceer je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Duisburg.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €780, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1475 en €2175 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Duisburg.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos vakmannen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Mechanische waterontharderVanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €1160
Tabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €85 per beurt
InstallatieCirca €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Duisburg?
De waterhardheid in Duisburg is ongeveer 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lagere energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Duisburg.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie