Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vossem

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vossem maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 21,84 dH in Vossem.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid VossemHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTervuren
Postcode3080
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Vossem

Wil jij ook af van een droge huid en bittere thee en koffie? Meer en meer Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Tervuren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Vossem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vossem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vossem. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Vossem heeft een gemeten waterhardheid van 21,84. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Vossem

De waterhardheid van het leidingwater in Vossem is om en nabij de 21,84 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-vossem-3080

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vossem reduceert je de dH waarde van 21,84 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vossem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €790, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2175 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Vossem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Elektrische waterontharderCirca €1030
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €130 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €190
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Vossem?
De hardheid van het kraanwater in Vossem schatten we op 21,84 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vossem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie