Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Temse

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Temse leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Temse.
 • Hierdoor ontstaan onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid TemseTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode9140
Gem. Gasverbruik M33.340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5800 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Temse

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en strepen op de ramen? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontkalker. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Temse zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Temse heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Temse?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Temse. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Temse heeft een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Temse

De waterhardheid van het leidingwater in Temse is ongeveer 12,32 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-temse-9140

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Boshuis Twin
 • Ecowater ESM 11
 • General electric GE-18C

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Temse minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Temse.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor magnetische ontharders tot een slordige €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €680 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1200 en €1950 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Temse.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel merken, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1020
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €145 per jaar
InstallatiekostenVanaf €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Temse?
De hardheid van het kraanwater in Temse ligt op 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Temse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie