Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Steendorp

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Steendorp heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website bekijk je handige informatie aangaande waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Steendorp.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 per jaar.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid SteendorpHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode9140
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Steendorp

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of strepen op je ruiten? Een groot deel van de Vlamingen bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Temse opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Steendorp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Steendorp?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Steendorp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Steendorp ontvangt een waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Steendorp

De waterhardheid van het water in Steendorp is 12,32 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-steendorp-9140

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Steendorp verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Steendorp.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €850, excl. installatie. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1225 en €1925 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Steendorp.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektrische waterontharderC.a. €1130
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €125 (jaarbasis)
InstallatieV.a €250
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Steendorp?
De hardheid van het leidingwater in Steendorp is plus minus 12,32 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Steendorp.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie